Hoppa till sidans innehåll

Thessan till OS

25 NOV 2011 19:28
Thessan är klar för OS. På fredagen presenterade Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) ett antal aktiva som nu har sina platser i OS i London 2012 säkrade och Therese var en av dem. Stort Grattis från Uppsala Jsk
  • Skapad: 25 NOV 2011 19:28

I februari i år slutade Therese Lundqvist femma i världscuptävlingen i Sydney, Australien. I och med det tog hon en kvotplats till OS. Kvotplatsen tillfaller dock nationen och SOK är de som bestämmer vem som ska få tävla för Sverige i OS på den platsen.

 

111125 OS pk Tessan mfl

Therese Lundqvist i sällskap med cyklisten Emilia Fahlin och trestegshopparen Christian Olsson, presenteras av SOK som klara för OS 2012. Foto: Josefin Warg

 

Therese med i andra uttagningen

Och nu är beslutet fattat, 21-åriga Therese får tävla i OS-skeeten. Det presenterades på en presskonferens för den andra uttagningen under fredagen. Därmed är Therese den första svenska skytten som har en plats säkrad i London nästa sommar.

- Det känns helt fantastiskt. Eftersom jag är ny och det är mitt första OS har jag stor förväntan och det ska bli superkul, säger Therese.

 

EM2011 Therese Lundqvist skjuter

Therese Lundqvist under EM i Belgrad, augusti 2011. Foto: Josefin Warg


Ung OS-debutant

Therese kommer nu att göra sitt första OS som 21-åring.
- Det är stort. Jag hade inte kunnat tänka mig det för några år sedan. Då stod Nathalie (Larsson, red anm) i fokus för London, så mitt mål var Rio-OS 2016 först. Men det gick lite fortare än så. Efter 2009 började jag känna att jag skulle tampas om London, säger hon.

Och den unga åldern kan både vara en för- och nackdel på plats i London.
- En fördel är att jag är ung och hungrig, medan de andra är lite äldre och lite mer rutin. De flesta har varit med på OS tidigare. Men jag vet min kapacitet, och jag vet att jag hör hemma där.

 

Resterande skyttar tas ut 2012

Sverige har ytterligare tre kvotplatser i skytte i OS 2012. Vem som kommer att få tävla på dessa platser kommer att presenteras under nästa år, det kan bli så sent som i april-maj.

 

En längre intervju med Therese om uttagningen kan du läsa i Svensk Skyttesport nr 8 2011 som kommer ut vecka 51.

Skribent: Josefine Warg

Postadress:
Uppsala JSK - Skyttesport
Gert-Ove Lundqvist, Börje Åkerby 6
75592 Uppsala

Kontakt:
Tel: 018369326
E-post: This is a mailto link

Se all info